Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header.jpg

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja je nevladina neprofitna organizacija osnovana 2005. godine. Djeluje na području otoka Lošinja. Osnovana je u cilju stvaranja poticajnog okruženja za zdrav razvoj djece i mladih, njihovo lakše odrastanje te podizanje kvalitete života.

Programi koje stručnjaci, aktivisti i volonteri kreiraju i provode temelje se na humanističkim principima, filozofiji nenasilja, jednakosti i kulturi mira, te poštivanju prirodnog okoliša i drugih vrsta. Edukativne aktivnosti i aktivizam Centra temelje se na najvišim vrednotama iz članka 3. Ustava RH (sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav), promicanju općih vrijednosti, tolerancije i poštivanju različitosti, razvijanju svijesti o vrijednosti vlastitog mišljenja i potrebi da se s poštovanjem slušaju tuđa mišljenja, razvijanje sposobnosti za društveni angažman, za neposredno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom društvu.

Kroz aktivnosti Centra provodi se edukacija djece i mladih u području ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, prava osoba s posebnim potrebama, edukacija i aktivističko djelovanje na zaštiti okoliša i očuvanju biološke raznolikosti. Pored grupnog rada stručnjaci udruge i vanjski suradnici provode individualni rehabilitacijski i tretmanski rad za djecu s poteškoćama u razvoju i smetnjama u ponašanju, te savjetovanje roditelja i edukaciju osoba koje sudjeluju u odgojnom procesu. Metode poučavanja su participativne, temeljene na iskustvenom učenju i doživljajnoj pedagogiji.

Prostor Centra za zdravo odrastanje funkcionira na principu otvorenih vrata korisnicima i ostalim građanima te kao mjesto rada i okupljanja suradničkih organizacija.

Kroz učenje o demokraciji i civilnom društvu, poticanje aktivnog građanstva i jačanje demokratske kulture doprinosi zajednici su usvajanje najviših ustavnih vrednota, poboljšanje sadržaja slobodnog vremena djece i mladih, razvitak kvalitetnijih odnosa te olakšan proces odrastanja u skladu s odgojnim i socijalizirajućim ciljevima.

KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates