Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header18.jpg

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja je u trajanju od 7. do 16. kolovoza u Malom Lošinju okupio dvadesetak mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali u radu međunarodne ljetne škole Učionica aktivnog građanstva. Učionica aktivnog građanstva je program vaninstitucionalnog obrazovanja mladih za mir i ljudska prava te poticanje djelatnog angažmana u zajednici.
Središnja tema ovogodišnje škole bio je jezik – jezik kojim govorimo, jezik medija, jezik u službi stvaranja identiteta i političke manipulacije, jezik koji reproducira društvene odnose, stereotipe i nejednakosti, jezik tijela.

Uz edukacijske radionice odvijao se medijski praktikum kojemu je cilj omogućiti razumijevanje, dekonstrukciju i korištenje medijskih alata i u njemu su mladi savladavali osnove filmskog jezika, režirali, snimali i montirali. Rezultat medijskog praktikuma je dokumentarni film "Jezik i identitet" koji je i prikazan tokom završne večeri ljetne škole, u nedjelju, 14.8. u 21h, na javnoj projekciji u Kinu Veli Lošinj.

Kroz rad na stereotipima, propitivanje identiteta, učenje o mirovnom aktivizmu i ravnopravnosti mladi se bave vlastitim i društvenim predrasudama i stječu iskustvo izgradnje grupe i razmjene. Voditelji radionica su aktivistkinje Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja Ljiljana Živković, Bojana Genov i Danijela Beretin, aktivist Žena u Crnom iz Beograda Slobodan Stojanović, psiholingvistkinja Ranka Bijeljac, filmologinja dr. Danica Aćimović i montažer Darko Maletin. Učionicu aktivnog građanstva omogućili su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Mjesni odbor Veli Lošinj.

Pogledajte film Jezik i identitet ovdje:

Galerija fotografija

  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 280
  • 281
  • 282

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates