Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header11.jpg

Centar za zdravo odrastanje predao je 8. listopada građanima umjetničku skulpturu - klupu, nastalu u okviru inicijative Otpad se uvijek vraća kući. Klupu su u cjelodnevnom radu tijekom tri dana napravili djeca, mladi i pridruženi građani pod vodstvom akademske slikarice Nikoline Manojlović Vračar u tehnici mozaika, koristeći uglavnom građevinski otpad.

Primjenjujući dosadašnje iskustvo i znanje, Centar za zdravo odrastanje je na mapu grada smjestio već treću primijenjenu skulpturu, ispunjavajući više različitih potreba u zajednici - za edukacijom i angažmanom mladih, uređenjem zapuštenih dijelova grada te dižući glas protiv zagađenja okoliša.

Izradom klupe završen je ciklus kreativnih radionica kojima su mladi, djeca, umjetnici i aktivisti reciklirali otpad koji je pronađen u prostoru šuma, plaža i pored puteva. Izradom ove klupe odaslana je poruka da se otpada nije moguće osloboditi bacajući ga u prirodu. Za izradu klupe upotrebljeni otpad vraćen je u formi korisnog i dekorativnog uporabnog predmeta, ali se inače, upozoravaju aktivisti, vraća uvijek putem zraka, vode i hrane u kojima se nalaze njegovi štetni sastojci.

Ova je zanimljiva i korisna inicijativa provedena zahvaljujući potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te Primorsko - goranske županije.

  • klupa-rad
  • klupa2

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates