Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header12.jpg

Centar za zdravo odrastanje "Idem i ja" iz Malog Lošinja i ove je zimske praznike ponudio niz sadržaja za djecu i mlade kako bi im stvorili poticajno okruženje i bolje uvjete odrastanja i kvalitete života, izvijestio je portal Civilnodrustvo.hr.

Klub „Idem i ja" tek je jedan od programa okupljanja djece i mladih za koje je organiziran program slobodnog vremena, djelovanja u zajednici i druženje u vlastitom prostoru. Kreativne radionice središnje su mjesto okupljanja koje su i ovih zimskih praznika obogatile vrijeme školaraca.

Maske iz kreativne radionice

- Upravo traju kreativne radionice izrade maski za nadolazeće maškare koje su kod nas na moru od velikog značaja – sa zadovoljstvom je otkrila Bojana Genov, izvršna direktorica i voditeljica Debatnog kluba.

Genov kaže kako Centar ima posebne prostore za djecu, a posebne za mlade, no u kreativnim radionicama rade zajedno i to s različitim materijalima.

- Radimo sa spužvom, takninom, izrađujemo maske, nakit, odjeću. Preostalo nam je samo pet vikenda do maškara u kojima ćemo intenzivno raditi i družiti se. Tema koju smo prošle godine prikazali svojim maskama bila je Alisa u zemlji čudesa u čemu je sudjelovalo oko 50 djece i drago nam je što smo bili veoma zapaženi – priča Genov dodavši kako se osim u kreativnim radionicama za maškare, djeca pripremaju i u debatnom klubu za županijsko natjecanje.

Šumska pedagogija

Osim ovih aktivnosti, u Centru planiraju i razvijanje projekta "Šumska pedagogija". Naime, od Grada Lošinja su dobili zemljište na kojemu u suradnji sa slovenskim kolegama planiraju stvoriti okruženje u kojemu će djeca moći tijekom cijele godine doživjeti cjelovito iskustvo u prirodi – od orjentacije i snalaženja u prirodnom okruženju, upoznavanja biljnih i životinjskih vrsta, razvijanja psihomotoričkih vještina do nenasilne komunikacije.

- U Sloveniji se ovakvi programi održavaju u okviru institucija kao što su vrtići i škole, a koliko znam, u Hrvatskoj još ne postoji ovakav projekt za djecu. U fazi smo pripreme terena gdje će biti postavljene sprave i pomagala koje će izraditi sama djeca. Bit će to svojevrsno igralište, ali i polazišna točka za sve izlete. U lipnju očekujemo prve goste iz Slovenije – najavljuje direktorica Genov podsjetivši i na ostale, redovne programe Centra kao što je psihosocijalni program, pomoć u učenju kako za djecu koje imaju poteškoće u učenju, tako i za one koji žele više.

Centar održava i ekološke projekte, no, kako kaže Genov, nemaju dovoljno vremena da bi izvršili sve što su naumili. Ovo ljeto ih očekuje i projekt Mirno more, međunarodni projekt suradnje, mira i tolerancije, kojemu je cilj okupljanje djece i mladih različitog etničkog i socijalnog porijekla u okviru jedrenja u Floti mira.

- Cilj je ovih aktivnosti sklapanje prijateljstva i suradnje, vježbanje nenasilnog rješavanja sukoba, jačanje osjećaja odgovornosti i samopouzdanja sudionika te bacanje svih predrasuda preko palube – zaključila je Genov.

(Maja Celing Celić)
"Idem i ja" organizira projekt šumske pedagogije

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates