Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header14.jpg

Centar za zdravo odrastanje pridružio se je tradicionalnoj manifestaciji Dani otvorenih vrata u organizaciji Ureda za udruge Vlade Rh. U dvodnevnoj manifestaciji održan je niz aktivnosti kojima je udruga predstavila svoj rad na promociji i usvajanju koncepta nenasilja.

Opširnije...

Interkulturalnu sastavnicu komunikacijske kompetencije moguće je unaprijediti ne putujući nikamo, kod kuće na otoku Lošinju, gdje žive ljudi s različitih kontinenata i iz različitih kultura. Centar za zdravo odrastanje nastoji omogućiti kontakt i razmjenu s njima kako bi se mladi upoznali s različitostima te usvojili vrijednosti nenasilja, tolerancije i prihvaćanja različitosti kao bogatstva a ne ugrožavanja vlastitog.

Opširnije...

Naš omiljeni složenac petkom izgleda ovako: priprema hrane, dok se hrana peče / kuha / diže tijesto imamo radionicu. Slijedi zajednički obrok i na kraju pjesma i ples. Ovog petka složenac je sadržavao razgovor o učeničkom štrajku za klimu.

Opširnije...

Lošinjski je karneval tradicionalni i važan događaj. Naša grupna maska superjunaka prošetala se je i proplesala u sat vremena. Iza te kratke šetnje stoje tjedni provedeni u pripremama, šivanju, izrezivanju, modeliranju, izboru slogana, izradi transparenata....vježbanju plesne točke......i ogromno uzbuđenje oblačenja, šminkanja, pokazivanja.

Opširnije...

Zdravo odrastanje u Centru za zdravo odrastanje dobilo je još jednu dimenziju. Mihaela Petrović, kineziologinja i fizioterapeutkinja, vodi u redovnim terminima tjednom dinamikom vježbe za djevojke. Cilj je radionica potaknuti mlade djevojke da na zdrave načine brinu o svojem fizičkom izgledu i kondiciji, da poznaju i prihvaćaju svoje tijelo te da uče o zdravim stilovima života.

Opširnije...

„Živite na otoku i putovanje je dugotrajno, skupo i zamorno? A jako želite izlet, nešto drugačije, nešto zajedničko? Mi smo smislili ovo: imamo prostor, imamo deke i strunjače, kao sredstvo putovanja imamo knjigu, imamo ekipu, imamo svoje igre, volimo jesti zajedno, imamo zajednička pravila, učimo kako ih se držati. To se zove prespavanac.", opisala je Bojana Genov iz Centra za zdravo odrsatanje ovu inicijativu kojom se djeci nastoji približiti i stvoriti navika čitanja. 

Opširnije...

Iz Centra za zdravo odrastanje dolazi zanimljiva ideja kako djecu motivirati na čitanje. Poznato je da djeca izbjegavaju čitanje i da radije posežu za svojim digitalnim igračkama, društvenim mrežama, filmovima i ostalim pokretnim slikama. Kako ih navesti na čitanje, smislili su u Centru za zdravo odrastanje. Organizirali su noć knjige, doslovno. Na podu klupskog prostora strunjače, deke, jastuci, djeca u pidžamama polijegala po njima i čitaju naizmjennce jedni drugima. 

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja današnjom je radionicom SPOL I ROD završio ciklus radionica kojima je cilj povećavanje socijalnih i osobnih kompetencija dugotrajno nezaposlenih osoba, primarno žena. Razumijevanje koncepta roda alat je za razumijevanje rodno uvjetovanog nasilja kao i Istanbulske konvencije, koja je uzburkala javnost a da je pritom malo tko bio potpuno informiran o sadržaju ovog važnog međunarodnopravnog dokumenta kojemu je cilj iskorjenjivanje nasilja protiv žena.

Opširnije...

Jučerašnjom radionicom za djecu uzrasta od pet do osam godina pokrenut je novi ciklus radionica za malene koje u Centru za zdravo odrastanje uz voditeljice pripremaju i provode stariji osnovnoškolci. Svake druge i četvrte subote u mjesecu u prostoru Kluba na Bočacu od 17 do 19 sati djeca mogu uživati u raznovrsnom pripremljenom programu u okviru projekta Vidi mene! kojemu je cilj osvijestiti i kontrolirati procese grupne dinamike prilikom provođenja aktivnosti u heterogenim skupinama te povećati razumijevanje izgradnje identiteta kroz međugeneracijsku suradnju djece.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje provodi projekt lokalnog volonterskog centra Volontiram i ja, kojemu je cilj promocija i razvoj volonterstva kao temelja izgradnje socijalnog kapitala zajednice. Ovim projektom, u kojemu je partner Grad Mali Lošinj, kreira mjesto tehničke podrške za sve aktivnosti vezane uz volontiranje, kroz volonterske akcije i primjere dobre prakse očekuje povećanje broja organizatora volontiranja, provodi obrazovanje o menadžmentu volontera te će u suradnji s drugim akterima zajednice usustaviti metodologiju i bazu podataka o potrebama i ponudi volonterskog rada.

Opširnije...

Radionica izrade ukrasa za Klub mladih imala je za cilj izraditi trajne ukrase i spriječiti donošenje plastičnih jednokratnih ukrasa i balona u naš prostor u kojemu se osim radionica često odvijaju proslave rođendana. Ovom je radionicom zadovoljeno više ciljeva: potaknut je angažman na zaštiti okoliša, dan je doprinos uređenju zajedničkog prostora i stvorena je još jedna prigoda za oslobađanje kreativnosti.
Sudjelovanje na kreativnim radionicama utorkom u Centru za zdravo odrastanje obuhvaća planiranje, crtanje, izrezivanje, ukrašavanje, rezanje, brušenje, lemljenje, bojanje... Zahtjevan je to posao koji traži dobru organizaciju, dogovaranje i timski rad.

Opširnije...

Ove smo godine Međunarodni dan nenasilja obilježili igrom Potraga za blagom. Traženo blago je bila knjiga Mahatme Gandhija, cilj je bio u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a za blagom su, vođene ključevima na različitim lokacijama u Malom Lošinju, tragale četiri natjecateljske ekipe. Sam proces natjecanja bio je ispit nenasilne komunikacije u kojemu su svi bili pobjednici.

Opširnije...

Stranica 1 od 3

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates