Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header10.jpg

Jedan od najvećih globalnih i lokalnih problema današnjice je proizvodnja i nepropisno odlaganje velikih količina otpada. Zato smo Dan planeta Zemlje posvetili istraživanju kako se postupa s otpadom na našem otoku.


S obzirom da je sustav odvojenog odlaganja otpada na otoku Lošinju tek u začetku, a da je naplata odlaganja otpada na principu onečišćivač plaća tek u planu, posjetili smo sortirnicu otpada. Od toga kako spriječiti nastanak otpada već prilikom kupovine upotrebnih predmeta, kako sortirati pojedine vrste otpada, zašto uopće odvajati, kolika će biti cijena odvoženja otpada na kopno pa do odgovora na pitanja na koji ga način odložiti pojedine vrste otpada, pretresli smo sve teme i pogledali stanje na terenu.

Ustanovili smo da od prisutne djece i mladih tek svaki sedmi odvaja otpad u domaćinstvu u kojemu živi. Velika količina miješanog komunalnog otpada pokazala nam je da je loša situacija na području cijelog otoka. Da bismo očuvali planet dobrim mjestom za život za budućih generacija, predstoji nam puno posla u vezi s odlaganjem otpada.

Ovaj je terenski posjet komunalnom poduzeću aktivnosti doživljajne pedagogije programa Za zdravo odrastanje djece i mladih, koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  • dpz1
  • dpz2
  • dpz3
  • dpz4
  • dpz5
  • dpz6

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates