Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header19.jpg

U subotu 19. ožujka smo na glavnom gradskom trgu održali javnu akciju na kojoj su djeca i mladi od petstotinjak bijelih i crvenih origami ždralova formirali japansku zastavu. Ždralovi su nastali kao rezultat intenzivnog trodnevnog rada sa pedesetak djece i ponekim roditeljem, a napravili smo ih u znak suosjećanja i solidarnosti sa ljudima u Japanu suočenima sa prirodnim katastrofama i ekološkom katastrofom koja je upozorenje svim zagovornicima nuklearne energije.

Origami je tradicionalna japanska tehnika izrade figurica presavijanjem papira, a ždralovi su u Japanu simbol sreće, dugovječnosti i unutrašnje stabilnosti, te su simboličan iskaz podrške i suosjećanja. Akcijom na glavnom gradskom trgu trebao je ovaj rad na iskazu podrške završiti i ždralovi biti poslani u veleposlanstvo Japana.

Zajedničko stjecanje zahtjevne vještine slaganja origamija, usredotočen rad i dobra energija koja se je stvorila usmjerenošću na pozitivan cilj doveli su do toga da se akcija nastavila. Prema vjerovanju, onome tko načini tisuću ždralova bogovi će ispuniti želju, pa smo u Centru za zdravo odrastanje i dalje izrađivali papirnate ždralove sljedećih par dana sve dok nismo dosegli broj od tisuću.

Osim iskaza simboličke podrške organizirana je akcija prikupljanja novca, koja je trajala cijeli protekli tjedan. U holu zgrade gradske uprave nalazila se kutija za prikupljanje novčane pomoći, koju će na kraju akcije dječja komisija otvoriti, prebrojati novac i uplatiti ga na posebni za to otvoreni račun Crvenog križa.

Pozivamo vas da se pridružite djeci i davanjem novčanog doprinosa ih podučite kako nitko na svijetu ne smije ostati sam u nevolji. Ako niste stigli ubaciti ništa u našu škrabicu, još uvijek vam ostaje mnogo mogućnosti, a najlakša je uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa 2340009-1511555516, s pozivom na broj 02 ili pozivom na broj telefona 060 9011 (cijena poziva je 6,15 kn, PDV uključen).

  • 152
  • 153
  • 154
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2018.
Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates